HET WATERSPORTGELUK VAN… Ronald en Ina van Prinsenbeek

‘Verrast door het grote en diverse aanbod van Motorboot Sneek’

Negen jaar gelden alweer maakten Ronald en Ina van Prinsenbeek de overstap van kajuitzeilboot naar motorboot. Prachtige binnenlandse tochten maakten ze met hun dochter vanuit standplaats Kropswolde op hun Maril 890 Classic. “Maar met de komst van onze Jack Russel Daisy waren we toe aan een iets groter jacht. Die vonden we tijdens Motorboot Sneek.”

“Een 10 tot 11 meter lang schip met open kuip was het uitgangspunt van onze zoektocht. Met een hondje veel praktischer dan een achterkajuit. We scrolden vele verkoopsites door. Maar op basis van de foto’s die we zagen, vielen veel schepen af. Op een gegeven moment werd de speurtocht een beetje routine. Bijna achteloos scrolden we door foto’s heen.”

Nieuwsgierig naar watersportbeurs
“Tot we bij Jachtmakelaar De Valk een Heechvlet opmerkten. Een jacht met een warm, klassiek uiterlijk en een praktische indeling. Bovendien een jong en verzorgd schip. De Valk stelde voor om het jacht te bezichtigen tijdens Motorboot Sneek. We hadden nog nooit een watersportbeurs bezocht, dus we waren daar wel nieuwsgierig naar.”

“Bij aankomst in Sneek werden we verrast door het grote en diverse aanbod. Maar ook door de professionele uitstraling van het event en de hartelijke ontvangst. Uiteraard gingen we eerst naar De Valk om de Heechvlet te bezichtigen. Eenmaal in de boot voelde het zo goed dat we meteen een bod uitbrachten. Een half uur later waren we al eigenaar!”

Uitgebreid aanbod
“We hadden al een jaar op internet naar jachten gekeken. Pas in de maand voor Motorboot Sneek bezichtigden we ook daadwerkelijk schepen op locatie. Toen bleek wel dat boten in het echt bekijken veel beter is dan beoordelen op basis van foto’s. In en bij een schip kregen we er echt gevoel bij. Motorboot Sneeks uitgebreide aanbod is dan een aanrader.”

“Inmiddels ligt de Heechvlet al op het droge in de winterstalling, op nog geen vijf minuten van ons huis in Kropswolde. Zodra het weer het toelaat, laten we het jacht te water. We kijken nu al uit naar de mooie tochten die we er samen met onze dochter en hond op gaan maken. Kom maar op met dat watersportgeluk!”  

Bezig met laden